Vegetariánské plněné papriky na mexický způsob


Zdroj: allrecipes.com
Zdroj: allrecipes.com

Skvělé plněné papriky na mexický způsob, které jsou navíc bez masa, tedy i pro vegetariány.

Co budete potřebovat?

  • 1 lžíci soli
  • 4 velké zelené papriky – odříznutý vrchol a odstraněný vnitřek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrnku nakrájené cibule
  • 2 hrnky vařené rýže
  • 400 g červených fazolí z plechovky
  • 400 g nakrájených rajčat z plechovky
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 220 g nastrouhaného mexického sýra

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Přiveďte vodu a polévkovou lžící soli v hrnci k varu, Dejte do hrnce zelené papriky a vařte, dokud papriky nezměknou, asi 3-4 minuty.
  2. Olivový olej rozehřejte v pánvi na středím stupni, přidejte cibuli a míchejte, dokud cibule nezměkne, cca 5-10 minut.
  3. V misce smíchejte rýži, červené fazole, rajčata a cibuli. Přimíchejte chilli koření, kmín, sůl a rovnoměrně promíchejte. Asi 1 a 1/2 hrnku nastrouhaného sýra zamíchejte do této směsi. Do každé papriky dejte potřebné množství směsi a papriky položte na plech vyložený pečicím papírem. Papriky posypejte zbývajícím mexickým sýrem.
  4. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut.

Dobrou chuť!

Zdroj: allrecipes.com
Zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vegetariánské plněné papriky na mexický způsob

log in

reset password

Back to
log in