Skvělé plněné papriky na mexický způsob, které jsou navíc bez masa, tedy i pro vegetariány.
Co budete potřebovat?
- 1 lžíci soli
- 4 velké zelené papriky – odříznutý vrchol a odstraněný vnitřek
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 hrnku nakrájené cibule
- 2 hrnky vařené rýže
- 400 g červených fazolí z plechovky
- 400 g nakrájených rajčat z plechovky
- 1 lžička chilli koření
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 220 g nastrouhaného mexického sýra
Postup:
- Předehřejte troubu na 175 °C. Přiveďte vodu a polévkovou lžící soli v hrnci k varu, Dejte do hrnce zelené papriky a vařte, dokud papriky nezměknou, asi 3-4 minuty.
- Olivový olej rozehřejte v pánvi na středím stupni, přidejte cibuli a míchejte, dokud cibule nezměkne, cca 5-10 minut.
- V misce smíchejte rýži, červené fazole, rajčata a cibuli. Přimíchejte chilli koření, kmín, sůl a rovnoměrně promíchejte. Asi 1 a 1/2 hrnku nastrouhaného sýra zamíchejte do této směsi. Do každé papriky dejte potřebné množství směsi a papriky položte na plech vyložený pečicím papírem. Papriky posypejte zbývajícím mexickým sýrem.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut.
Dobrou chuť!
