Tradiční vafle z Belgie


Pexels / Pixabay

Ingredience

300 g hladké mouky

10 g kypřícího prášku do pečiva

špetka soli

75 g krupicového cukru

100 g másla

2 vejce

asi 1/2 litru mléka

možno i pár kapek ginu

Postup

Všechny sypké ingredience smícháme, přidáme změklé máslo, vejce, mléko, podle chuti i klidně pár kapek ginu. Veškeré ingredience vyšleháme v hladké těsto, aby mělo konzistenci jako těsto na lívance. Necháme 2 hodiny odstát. Poté si připravíme vaflovač. Do něj těsto nalíváme a pečeme dozlatova. Upečené vafle si můžeme ozdobit marmeládou, džemem nebo nutelou. Ozdobit můžeme i ovocem.

Pexels / Pixabay

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tradiční vafle z Belgie

log in

reset password

Back to
log in