Špenátová roláda z mladého špenátu


Zdroj:
Zdroj: https://akademiakrasy.sk/c/24222/recept-spenatova

Máme tady pro vás další tip na vynikající a svěží předkrm. Roláda z mladého špenátu vám určitě bude chutnat! Svaly jako Pepek námořník sice mít nebudete, ale zdraví budete určitě, protože špenát je zelenina a ta je, jak všichni ví, zdravá. A pokud máte rádi například šunku, tak vám roláda bude také chutnat, protože i šunka v této roládě je!

Co budete potřebovat?

  • 300 g lístků mladého špenátu
  • 5 vajec
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • čerstvě mletý pepř dle chuti
  • 100 g vepřové šunky

Postup

1. Špenátové lístky důkladně opereme a necháme okapat. Pokrájíme je na malé kousky.

2. Žloutky pošleháme se solamylem, prolisovaným česnekem, přidáme sůl, pepř, sníh z bílků a špenát.

3. Plech vyložíme pečicím papírem a na něj rozetřeme připravenou směs a při 160 °C pečeme asi 15 minut.

4. Z plátu odstraníme pečicí papír, po celé ploše rozložíme plátky šunky a zarolujeme do rolády. Takto necháme vychladnout.

A teď už jenom nakrájíme na kousky, hezky naaranžujeme na talíř a sníme. Není to nic složitého, že? Pokud budete tuto lahodnou a zdravou roládu připravovat pro 4 osoby, příprava vám zabere asi 40 minut. Za všechny suroviny zaplatíte asi 70 Kč.

Zdroj:
Zdroj: www.toprecepty.cz

Přejeme dobrou chuť!


Líbí se ti článek? Sdílej ho!

0
, 0 points

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Špenátová roláda z mladého špenátu

log in

reset password

Back to
log in