Smažené jablečné placky


Zdroj: allrecipes.com
Zdroj: allrecipes.com

Smažené placky s jablečnou příchutí a navíc s glazurou chutnají skvěle a jedná se o poměrně netradiční dezert.

Co budete potřebovat?

  • 1 lžíce másla
  • 2 velká jablka, oloupaná a nakrájená na malé kostičky
  • 1 lžíce bílého cukru
  • 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 velké vejce
  • 1/4 hrnku bílého cukru
  • 1 lžíce másla, rozpuštěného
  • 1/2 hrnku jablečného cideru
  • 2 hrnky rostlinného oleje

Gazura:

  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • skořice podle chuti
  • 1 lžíce jablečného cideru nebo podle potřeby

Postup:

  1. Máslo rozpusťte na pánvi na středním stupni, přidejte jablka a míchejte, dokud jablka nezměknou, asi 3 až 4 minuty. Přidejte 1 lžíci cukru pokračujte v míchání 2 minuty. Odstraňte ze sporáku.
  2. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, zázvor a muškátový oříšek.
  3. V jiné misce smíchejte 1/4 hrnku cukru a rozpuštěné máslo. Přimíchejte jablečné kousky a 1/2 hrnku jablečného cideru. Přidejte smě mouky a dobře zamíchejte.
  4. Olej zahřejte na pánvi na teplotu 175 °C. Použijte přibližně 2 lžíce směsi na každou placku. Na pánvi vytvarujte placku a smažte 2 minuty. Opatrně obraťte na druhou stranu a smažte další 2 minuty.
  5. Placky dobře vysušte na papírových utěrkách. Moučkový cukr a skořici smíchejte v misce a přimíchejte jablečný cider, aby se vytvořila hladká glazura. Před podáváním nalijte glazuru na placky.

Dobrou chuť!

Zdroj: allrecipes.com
Zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Smažené jablečné placky

log in

reset password

Back to
log in