Slaný koláč z hovězího masa a bramborové kaše


Zdroj: allrecipes.com
Zdroj: allrecipes.com

Koláč z hovězího masa a bramborové kaše? Ano, zní to možná divně, ale věřte, že pokud tento recept vyzkoušíte, změníte názor.

Co budete potřebovat?

  • 4 velké brambory, oloupané a nakrájené na kousky
  • 6 lžic másla
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 1 lžička mletého muškátového oříšku
  • 1 a 1/2 hrnku mraženého hrášku

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Lhece vymažte máslem formu na koláč.
  2. Brambory umístěte do hrnce se slanou vodou. natavte teplotu na vyšší stupeň, pak snižte na střední stupeň a vařte, dokud nebudou brambory měkké, asi 20 minut. Umixujte kaši společně s máslem a česnekem.
  3. Mezitím zahřejte v pánvi olivový olej na středním stupni. Přidejte hovězí maso, provensálské koření a muškátový oříšek. Vařte a míchejte, dokud hovězí maso lehce nezhnědne, asi 10 minut. Maso rozmístěte rovnoměrně do připravené formy, na maso dejte hrášek a na vrch bramborovou kaši. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut.

Dobrou chuť!

Zdroj: allrecipes.com
Zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Slaný koláč z hovězího masa a bramborové kaše

log in

reset password

Back to
log in