Crème brûlée aneb dezert z Francie


markusspiske / Pixabay

Ingredience

5 žloutků

430 ml smetany ke šlehání

40 g cukru krupice

1 lžíce likéru – amareto

1 vanilkový lusk

60 g vanilkového cukru

cukr moučka na posypání

Postup

Smetanu lehce ohřejeme na mírném plameni – cca na 40 stupňů. Poté přidáme vanilkový cukr a dřeň z vanilkového lusku – necháme rozpustit ve smetaně. Když se vše rozpustí přidáme žloutky a likér. Směs nalijeme do zapékacích misek, asi cca do 3/4 misky. Vložíme do pekáčku s vodou a pečeme při 125 stupních hodinu. Upečená dezert necháme vychladnout a před podáváním zalijeme likérem a posypeme cukrem. Dobrou chuť!

markusspiske / Pixabay

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Crème brûlée aneb dezert z Francie

log in

reset password

Back to
log in