Batátové casserole


Zdroj: allrecipes.com
Zdroj: allrecipes.com

Skvělé casserolle ze sladkých brambor, neboli batátů.

Co budete potřebovat?

  • 4 hrnky batátů, nakrájených na kostičky
  • 1/2 hrnku bílého cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce másla, změkčené
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1/3 hrnku hladké mouky
  • 3 lžíce másla, změkčené
  • 1/2 hrnku pekanových ořechů

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 165 °C. Batáty dejte do hrnce s vodou a zakryjte. Vařte na středním stupni, batáty nezměknou a pak je rozmačkejte.
  2. Ve velké misce smíchejte rozmačkané batáty, bílý cukr, vejce, sůl, máslo, mléko a vanilkový extrakt. Dejte do vymazané zapékací mísy nebo do pekáče.
  3. Ve střední misce smíchejte hnědý cukr a mouku. Přimíchejte máslo, dokud nevznikne hrubá směs.  Přimíchejte pekanové ořechy. Rozložte na směs batátů. Pečte v předehřáté troubě 30 minut.

Dobrou chuť!

Zdroj: allrecipes.com
Zdroj: allrecipes.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Batátové casserole

log in

reset password

Back to
log in