8 faktů o čokoládě


AlexanderStein / Pixabay
Jen málokdo z nás by ji nemiloval. Tu sladkou na jazyku rozplývající se pochoutku. A přece se určitě najdou informace, které jste doposud o čokoládě nevěděli.
AlexanderStein / Pixabay

 

  1. V krvavé scéně ve sprše ze slavného filmu Psycho byl použit jako krev čokoládový sirup.
  2. Čokoláda má přes 600 druhů příchutí, zatímco červené víno má pouze 200 druhů příchutí.
  3. Čokoláda byla od jejího objevení konzumovaná především po většinu času v tekuté podobě jako nápoj.
  4. Po konzumaci čokolády srdce bije rychleji než při líbání.
  5. Kromě známých druhů čokolády – jako je tmavá, klasická mléčná a bílá, existuje i nepříliš známý druh – blond čokoláda.
  6. První tabulka čokolády byla objevena v roce 1847 Josefem Fryem
  7. Čokoládové mléko je vhodným nápojem po cvičení.
  8. I čokoláda obsahuje malé množství kofeinu.
  9. Bílá čokoláda není doopravdy čokoláda.
  10. Více než dvě třetiny světové produkce čokolády jsou vypěstovány v Africe.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

8 faktů o čokoládě

log in

reset password

Back to
log in